Informasjon

Generell informasjon om Skogen 1 Huseierforening:

Skogen1 Huseierforening er etablert for å administrere fellesoppgaver innen bo-området Rolvsrud Skog, delfelt 1 på Rasta i Lørenskog Kommune.

Organisasjonsnummer:

Skogen 1 Huseierforening er registret i enhetsregistrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer: 990 649 227.

Stiftelsesdato:

Skogen 1 Huseierforening ble registret i enhetsregisteret i Brønnøysund 23.12.2006, etter den formelle oppløsningen av det tidligere borettslaget Skogen 1, stiftet 01.06.1982.

Organisasjonsform:

Huseierforeningen er registrert som: Forening/lag/innretning.

Om området Skogen 1:

Bo-området består av 108 boliger (88 eneboliger og 10 tomannsboliger) oppført i 1982 med adresser: Nissetunet, Alvetunet, Perstunet, Pålstunet, Espentunet, Huldretunet, Trolltunet og Tussetunet med tilhørende fellesområder og felles garasjer som eies i fellesskap med 1/108 pr. boenhet. Eier av Eiendommen plikter å svare for en forholdsmessig andel (1/108) av de økonomiske forpliktelser som huseierforeningen pålegger for dekning av disse fellesoppgavene.

Huseierforeningens postadresse er:

Skogen 1 Huseierforening
c/o Anne-Grethe Lyberg Eilertsen
Nissetunet 1
1461 Lørenskog.

Vi ber om at alle henvendelser til styret gjøres skriftlig på e-post til: Styreleder.
Det er ikke ønskelig med telefoniske henvendelser eller personlig oppmøte på privat adresse.

Beliggenhet:

Bo-området er sentralt beliggende i Lørenskog kommune med kort vei til Rasta og Eventyrstua Barnehage (50m), Rasta Barneskole (200m), Rasta kjøpesenter med Meny matbutikkApotek og Legesenter (100m), og kjøpesentrene Metro og Triaden Lørenskog Storsenter (1km).

Omtale om Skogen 1:

Området er svært barnevennlig med flere lekeplasser, opplyst fotballbane med grusdekke. Det er lite biltrafikk, da all parkering skjer i felles garasjeanlegg eller på felles parkeringsområde som ligger utenfor tunene.

Opplysninger om øvrige tjenester:

Vaktmestertjenester:

Huseierforeningen har ingen vaktmester. Vedlikehold av fellesområder og felles garasjer organiseres av styret som dugnad for eierne av eiendommene i huseierforeningen. Forefallende vedlikehold på deler av fellesområdene som plenklipping, nødvendig raking og feiing har kutymemessig blitt besørget av de nærmeste beboerne til tilstøtende fellesområder, etter prinsippet om å ta ansvar for nærliggende områder til egen bolig, for å holde felleskostnadene nede.

Snømåking og feiing

Huseierforeningen har fast løpende kontrakt med Ute-Rom AS vedrørende sesongtjenester som snømåking, bortkjøring av snø og feiing om våren. Det er styret som administrerer bestilling/vedlikehold av tjenestene.

Internett

Skogen 1 Huseierforening har egen hjemmeside på internett hvor man finner det meste av informasjon om huseierforeningen. Hjemmesiden har følgende adresse:
http://www.skogen1.no

Parkering

Huseierforeningen disponerer en del utendørs oppstillingsplasser/parkeringsplasser for biler. Det er kun ½ parkeringsplass pr. boenhet. Plassene brukes også som gjesteparkering. Det er pr. i dag ingen offisiell ladeplass/ladepunkt for el-biler. Det er forbudt å lade el-biler i garasjene i hht. vedtektene.

Forsikringer

Huseierforeningen har felles bygningsforsikring for garasjeanleggene, samt styreansvarsforsikring i forsikringsselskapet IF.

Telia internett- og kabel TV anlegg:

Huseierforeningen er tilknyttet Telia. Alle boliger er tilknyttet anlegget og har mulighet til å få internett- og TV-signaler inn i boligen. Huseierforeningen betaler for signalleveransen og tjenestene:

–         Digital TV (50 poeng til valgfrie digitale TV-kanaler) med Get Box II eller HD-PVR dekoder.
–         Bredbåndsinternett med hastighet 10/5 Mbps inkludert modem (trådløs router medfølger ikke og må anskaffes selv).
–         Gratis tilgang til Telias digitale tjenester via app og web.
–         Analog Grunnpakke (8 TV-kanaler)
–         Service og vedlikehold

Tjenestetilbudet gir analoge og digitale TV-signaler inn i boligene, samt at hver bolig disponerer en digital TV dekoder-boks fra Telia inkludert i prisen. Boksen er beboernes ansvar. Avtalen mellom Skogen 1 Huseierforening og Telia faktureres huseierforeningen og er en del av felleskostnadene beboerne dekker gjennom felleskostnadene. Den enkelte beboer i huseierforeningen kan ut over grunnpakken oppgradere tjenestetilbudet gjennom blant annet følgende betalbare tjenester til rabatterte priser (som vil innebære et privat kundeforhold mot Telia):

  • Bestille flere TV-kanaler/kanalpakker (betalingskanaler).
  • Oppgradere internettjenester til høyere hastighet (Les mer om Telia Bredbåndshastigheter).
  • Kjøpe fast telefoni (Les mer om Telia IP-Telefoni).
  • Eierforhold kabelanlegg: Se vedtekter.

Forkjøprett

En del av tomtene/boligene i huseierforeningen har forkjøpsrett for Boligbyggelaget Romerike (BORI)  sine medlemmer Bori’s medlemmer. En eventuell forkjøpsrett på boligen er tinglyst på skjøtet til boligen. Boligene med forkjøpsrett er boligene som var tilknyttet det tidligere borettslaget Skogen 1, og har adressene: Pålstunet, Espentunet, Huldretunet, Trolltunet og Tussetunet. Boliger som ikke har tilknyttet forkjøpsrett til sitt skjøte har adressene: Perstunet, Alvetunet og Nissetunet, som helt siden 1982 har vært selveiere.  I 2006 var betingelsen fra Bori for å kunne oppløse borettslaget, at det fortsatt skulle være forkjøpsrett på de tidligere borettlagsboligene for Bori’s medlemmer.

Viktig ved eierskifte av boliger.
I henhold til vedtektene er selger av en bolig i pliktig til å melde fra til styret snarest mulig om ny navn på nye eier/eiere sine navn, samt overtagelsesdato, slik at fakturering av felleskostnader gjøres til riktig eier. Her finner du eierskifteskjemaet.

Betaling av felleskostnader, terminoppsett og  forfallsdatoer:

I henhold til vedtektene plikter hver bolig å dekke sin den av felleskostnadene i Skogen 1 Huseierforening. Beløpet er kr. 1.074,67,- pr. måned fra og med 01.07.2021. Styret ved regnskapsfører fakturerer felleskostnadene 2 ganger i året med kr. 6.748,- pr. halvår fra og med 2. halvår 2021. For å holde kostnadene nede hos regnskapsfører er det ikke mulig å innbetale et fast månedlig beløp til regnskapsfører, slik at kostandene ikke blir så høye hvert halvår. De enkelte må løse denne utfordringen med eventuelt en egen «regningskonto».

Forfallsdato og terminoppsett:

1. februar         (Gjelder månedene: Januar – Juni)

2. august          (Gjelder månedene: juli – Desember)

Beløpet betales huseierforeningens kontonummer: 5082.07.22229.

Fakturering skjer 4 uker før forfall.

Fra og med Februar 2017 tilbys e-faktura løsning.

I juni 2018 ble det innført fakturagebyr for de som ikke har epostadresse i Skogen 1huseierforening.

Informasjon fra styret til beboerne

Viktig informasjon distribueres til beboerne via e-post til de beboere som har registrert seg som e-beboere (her). Beboere som ikke bruker e-post får viktig informasjon i postkassen i skriftlig form. Enkelte historiske dokumenter kan lastes ned her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s